İlkokul yıllarından başlayarak öğrencilerimizin üretiminde etkin rol aldıkları bir paylaşım alanımız da Açı Dergisi’dir.

İlkokulda “Renkli Açı”, 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile birlikte etkinlik dersi kapsamında hazırlanan ve her Açı döneminde okul içinde yayınlanıp online olarak velilerimize de ulaştırılan bir dergidir.

Okulumuzun üst düzey okuryazarlık hedefini gerçekleştirmek amacıyla hazırlanan bu çalışma, öğrencilerimizin araştırma ve yazı ile ifade becerilerini geliştirme, bir yayın organının hangi aşamalardan geçerek basıma hazırlandığını öğrenme ve hedeflenen okuyucu kitlesine yönelik ilgi çekici metinler hazırlama gibi temel hedeflerle planlanmaktadır. Sene başında belirlenen gönüllü öğrencilerimizle, okul sonrası haftada bir saat kütüphane öğretmenleri rehberliğinde çalışılır. Bu çalışmanın ilk dersinde; dergi, kitap gibi çeşitli yayınların içeriklerini inceleyen öğrenciler, yayınlanan yazılarda kaynak göstermenin önemini de bu kapsamda öğrenirler. 2. hafta bilgisayar laboratuvarında her öğrenci seçtiği konuya yönelik araştırma yapar. Diğer haftaları yazısını hazırlayıp sayfa düzenini oluşturarak geçiren öğrencilerimiz, ICT dersinde öğrendikleri Microsoft Word programının temel işlevlerini uygulamış olurlar. Sanat, spor, müzik, sinema, tiyatro, gezi ve daha birçok konu başlığının yanında; dileyen öğrencilerimiz okul içi gündemle ilgili ya da çeşitli alanlarda uzman kişilerle yaptıkları röportajlarla da Renkli Açı’ya katkı sağlamış olurlar.

Ortaokulda ise “Açı Dergisi” seçmeli dersler kapsamındadır. “Kış” ve “ilkbahar” olmak üzere yılda 2 kez yayımlanan dergimizde; sanat, spor, bilim ve teknoloji dünyasındaki gelişmelere, gerek okulumuzdaki gerekse dünyadaki önemli olaylara, okul çalışanları ya da velilerimizle yapılan röportajlara, öğrenci ürünlerinin tanıtımına vb yer verdik. Bunları yaparken hem okurlarımızın ilgisini çekmeyi hem de üzerine araştırma yaptığımız konular hakkında okurlarımızda farkındalık yaratmayı amaçladık.

Yorum ve önerilerinizi buradan iletebilirsiniz.

Eski Sayılar

Açı Dergi – Kış (2022)