Meltem Ökten

Yönetim Kurulu Danışmanı

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu olan Meltem Ökten, New York Üniversitesi’ndeki bir yıllık diploma programı arkasından okul öncesi yaklaşımları ile ilgili farklı sertifika programlarını tamamlamıştır. 1985 yılından itibaren eğitim hayatının içinde, öğretmenlikten okul müdürlüğüne kadar tüm kademelerde çalışmıştır. 1991-1997 yılları arasında New York-ABD ve Brisbane-Avusturalya’daki öğretmenlik deneyimlerinin ardından, 2000 yılında Açı Okulları’nda öğretmen olarak göreve başlamıştır. 2001 yılında Açı İlkokul ve Okul Öncesi’nde okul müdürlüğü görevine geçen Meltem Ökten, 2009-2023 yılları arasında Açı Okul Öncesi Koordinatörü olarak görev almıştır. Meltem Ökten, Açı Okul Öncesi eğitim programını oluşturma, uygulama ve geliştirme projeleri; öğretmen eğitimi programın kurulması ve yapılandırılması sürecinde yer almıştır.

Kendisi BİDEV (Basketbol için Destek Vakfı) Mütevelli Heyeti üyesi olup; ayrıca çocuk kitapları yazmaktadır.

Ağustos 2023 itibarıyla Yönetim Kurulu Danışmanı olarak Açı Okullarında çalışmalarına devam etmektedir.