Kayıt Kabul Süreci

Açı Okullarının kayıtla ilgili tüm sürecinin genel felsefesi ve amacı; her zaman öğrenciye kaliteli ve sağlıklı eğitim-öğretim ortamını sunmaktır.

• Kayıtlar, Açı Okullarının belirlediği kontenjan sayıları doğrultusunda alınır.
  • Başvurulan kademede yer yoksa aday veliler, “Kayıt Yenileme” sürecinin tamamlanmasından sonra tekrar okul ile iletişime geçme konusunda bilgilendirilir.
  • Açı Okullarına yeni kayıtta veya kayıt yenilemede, tüm öğrencilerin Açı Okulu felsefesinde yer alan “Nasıl bir öğrenci?” tanımlamasına uygun olmaları beklenir.
  • Açı Okulları; öğrencilerin sınıf, arkadaş ya da öğretmen tercihleri konusunda veli ya da üçüncü şahıslardan gelen hiçbir talebi kabul etmez.
  • Açı Okulları, başarı bursu başvurusunu sadece lise kademesinde kabul eder.

Eğitim-Öğretim Yılı Başladıktan Sonra Ara Dönem Kayıtları:

• Açı Lisesi ve Açı Ortaokuluna, eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra, aynı yıl için, ara dönemde; sadece yurt dışından gelen öğrenci kaydı kabul edilir.
  • Açı İlkokuluna, eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra, aynı yıl için, ara dönemde; sadece şehir dışı ve yurt dışından gelen öğrenci kaydı kabul edilir.
  • Açı Okul Öncesine, eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra, aynı yıl içinde, ara dönemde kayıt kabulü için başvuran öğrencinin sosyal-duygusal ve akademik durumu, İngilizce becerileri, hazır bulunuşluğu değerlendirilir. Yaş grubuna uygun sınıfın kontenjanı ve sınıf dinamiği de göz önünde bulundurularak değerlendirme sonucu olumlu ise kayıt süreci başlar.
  • Aday öğrencilerin bir önceki okulundan akademik, sosyal ve duygusal gelişimi ile ilgili rapor ve bilgiler (karne ve diğer gelişim raporları) veliden talep edilir.

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Ara Sınıf Kayıtları

• Ara sınıf kayıtları kontenjanda yer olması durumunda değerlendirilir.
  • Ara sınıf kayıtlarında yurt dışında uluslararası okullarda okuyan öğrencilerin kayıt için denklik belgelerini sunmaları gerekir.
  • Ara sınıf kayıtlarında aday öğrenci okul öncesi kademesinde ise;
    İngilizce becerileri, okula hazır bulunuşluğu ile sosyal ve duygusal gelişimi gözlemlenir. Aday öğrencilerin bir önceki okulundan akademik, sosyal ve duygusal gelişimi ile ilgili rapor ve bilgiler (karne ve diğer gelişim raporları) veliden talep edilir.
  • Ara sınıf kayıtlarında aday öğrenci 1. sınıf seviyesinde ise;
    Okul öncesi-ilkokul hazırlık sınıfında yarım gün geçirir. Aday öğrenci; bu süre içinde Açı öğrencileri ile öğrenim etkinliklerine katılır. Öğrencinin sosyal ve duygusal tutumuyla birlikte; Türkçe, İngilizce ve matematik derslerindeki akademik becerileri gözlemlenir.
  • Ara sınıf kayıtlarında aday öğrenci ilkokul kademesinde ise;
    Açı İlkokulunda bir tam gün geçirir. Aday öğrenci, bu süre içinde Açı öğrencileri ile öğrenim etkinliklerine katılır. Öğrencinin sosyal ve duygusal tutumuyla birlikte; Türkçe, İngilizce ve matematik derslerindeki akademik becerileri gözlemlenir.
  • Ara sınıf kayıtlarında aday öğrenci ortaokul kademesinde ise;
    Açı Ortaokulunda bir tam gün geçirir. Aday öğrenci, bu süre içinde Açı öğrencileri ile öğrenim etkinliklerine katılır. Öğrencinin sosyal ve duygusal tutumuyla birlikte; Türkçe, İngilizce ve matematik derslerindeki akademik becerileri gözlemlenir.

Kayıt sürecine başlamak isteyen aday velilerimiz, ilgili olduğu kademe hakkında detaylı bilgiye tercih ettiği yerleşkemizi arayarak ya da e-posta göndererek görüşme için randevu talep edebilir. https://acischools.k12.tr/iletisim/