Haber/Duyuru - Açı Okulları

5 gün önce

Video image

Öğrencilerimiz 7.sınıf müzik kültürü dersinde işlenen "Sinema ve Müzik" konulu çalışmanın sonucunda "Foley Art Projesi"ni tamamladılar. Videodaki tüm sesler 7. sınıf öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.

www.youtube.com/watch?v=12ZuFMpMlFQ&feature=youtu.beyoutube.com

Comment on Facebook

Öğretmenlerimizin sürpriz ritim gösterisi! ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Açı Ortaokul

Ortaokulun son Assembly'si muhteşemdi. Tüm emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. İyi tatiller! ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Açı Ortaokul

2017-2018 Eğitim-öğretim yılını başarılı bir şekilde geride bırakan tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize keyifli bir yaz tatili dileriz. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Açı Ortaokul

Açı Ortaokulu ve Çekül Vakfı işbirliği ile “Şehrime 7 Ağaç” etkinliklerinin 7.’si gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında velilerimizin yaptıkları bağışlar ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çeşitli ürünlerin satışından elde edilen gelir, geleceğimiz için birçok ağacın dikilmesine olanak sağladı. Emeği geçen tüm veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Etkinlik programımızın sonunda ise diktiğimiz kiraz fidanı ve öğrencilerimizin bilinçli bir çevreci olmak adına kendilerine koydukları hedeflerin yazılı olduğu kutumuz, bir sonraki yıl açılmak üzere, bu anlamlı günün anısı olarak bahçemizdeki yerlerini aldı.

Açı Ortaokul

8 Haziran Cuma günü Sarıyer Açı İlkokulu, Akatlar Açı İlkokulu ve Sarıyer Açı Ortaokulu Öğrenci Birliği öğrencileri olarak bir araya geldik. Etkinliğimizin başlangıcında, her seviyeden birer temsilci bir masa etrafında toplanarak keyifli bir kahvaltı eşliğinde sohbet ettik. Daha sonra kahvaltı gruplarımızla “Hayalimizdeki Açı” teması etrafında fikir paylaşımında bulunduk. Bu keyifli buluşma sonunda gruplarımız hayallerini birbirleriyle paylaştı.

Hayallerimizden bazıları şöyleydi; 09.00'da başlayan okul, yemeklerde daha çok tatlı, 1.sınıflara fen dersi, 1. sınıflara daha çok ev çalışması (Böylece altyapıları daha sağlam olurmuş 🙂 ), her hafta sadece bir dersten ev çalışması, Kültür Haftamız’da başka ülkelere değinilmesi, sabah sohbetlerinin güzel havalarda dışarıda yapılması, tüm okul kartopu savaşı, hayvanat bahçesine gezi, daha fazla doğasal-hayvansal aktivite/derslerde bu konularda daha çok araştırma, ICT dersinin iki saat olması…

Hayalimizdeki Açı’nın gerçek olması için paylaşımları yapan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Açı Ortaokul
Okul koromuz Ankara Polifonik Koroları Şenliğinde bu akşam 18.00de sahne alacak.

Okul koromuz Ankara Polifonik Koroları Şenliği'nde bu akşam 18.00'de sahne alacak. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Comment on Facebook

Bol şans !

Açı Ortaokul

5 ve 6.sınıf seçmeli ders müzik öğrencileri, 7 Haziran Perşembe günü öğrenci ve veli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ritim, keman, flüt, saksafon ve gitar gruplarının sene boyunca hazırladıkları parçaları seslendirdiği konserler oldukça başarılı geçti.

Katılan ve emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Açı Ortaokul

Kutay Ucun ile Sinemada DİSTOPYA ile son seminerimizi keyifle tamamladık.
Distopya sineması geleceğin, insanoğluna neler sunacağına dair soruları sonrasında ortaya çıkan, bilimkurgu sinemasının en önemli türlerinden birisidir. Sinema kötü olanı tasvir edip çoğu zaman ona göre gelecek betimlemesi yapar. Ütopyalar nasıl distopyalara dönüşür? Göstergebilim, psikanaliz, sosyoloji, kent ve sinema kuramları ışığında konuştuk ve tartıştık.

Seminerimize katılan tüm öğretmenlerimize ve Kutay Öğretmen’e teşekkür ederiz.

Açı Ortaokul

7ABCD Seçmeli ders tiyatro öğrencilerimiz William Shakespeare'in yazdığı, Can Yücel'in dilimize çevirdiği "Bahar Noktası" oyununu sergilediler. Şebnem Mazak'ın sahneye uyarlayıp yönettiği oyun, seyirciler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Sene boyunca emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Daha fazla