Yurt İçi Hazırlık

Üniversite hazırlık çalışmalarındaki amaçlarımızdan biri; öğrencilerimizi üniversiteye akademik ve sosyal olarak hazır, tam donanımlı birer genç olarak göndermektir. Ülkemizdeki üniversite giriş koşullarının da farkında bir kurum olarak, üniversiteye öğrenci hazırlamanın yanı sıra, üniversite sınavlarına da öğrencilerimizi hazırlama sorumluluğumuz sürmektedir.

Türkiye’de üniversite okumak isteyen öğrencilerin girmek zorunda oldukları Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS), lisemizde sadece bir sonuç olarak değil, süreç ve sonuç olarak ele alınır. Bu nedenle, hakkıyla yürütülen öğretim programları, öğrencilerimizi üniversite giriş sınavlarına hazırlamaktadır. Bu bağlamda, sınav hazırlığı, içerik olarak her sınıf düzeyinde yürütülen öğretim programlarıyla, teknik olarak 11. sınıfın 2. yarıyılında başlayan takviye çalışmalarıyla yürütülür. 12. sınıfta çalışmalar ağustos ayında başlar, gerekli görüldüğü takdirde öğrenciler cumartesi ve pazar da ders yapar. Yurt içi çalışmaları ağırlıklı olarak 12. sınıftadır.

Üniversite hazırlık sürecinde; öğrencilere hedef ve eğilimlerini belirlemede, üniversite ve meslek seçiminde, öğrencilerin bireysel çalışmalarının planlanmasında, destek programlarının hazırlanmasında, öğrencilerin yönlendirmesi, takibi ve tercih bildirimlerinin yapılmasına kadar uzayan geniş bir alanda danışmanlık hizmeti verilir.

Çalışmalar, üniversite danışmanımız Sevgül Özgür Tunçel (sevgul.tuncel@acischools.k12.tr) tarafından yürütülür.

Yurt Dışı Hazırlık

Dünyada, eğitimde öğrencilere birçok farklı seçenekler sunulmaktadır. Amacımız, Açı öğrencilerini kendi ilgi, yetenek ve hedeflerine göre doğru programlara yönlendirmektir. Yurt dışında okumayı hedefleyen öğrencilerimiz için çalışmalar, öğrencilerin bireysel yetenek ve becerileri doğrultusunda, belirlenen hedefe uygun olarak gerek Avrupa, Amerika, Kanada ya da İngiltere’ye yönelik olarak şekillenir.

Yurt dışı üniversitelerine hazırlık çalışmaları öğrencilerimizle 9. sınıfta başlar. Çalışmalar, üniversite danışmanları tarafından yürütülür. Yurtdışı hazırlığı ağırlıklı olarak 11. sınıfta başlar. Belirli derslerde AP çalışmalarına ağustos ayında başlanır.

Çalışmalar, üniversite danışmanlarımız Bora Göker (bora.goker@acischools.k12.tr), Selin Kartal (selin.kartal@acischools.k12.tr) ve Yıldız Kılınç (yildiz.kilinc@acischools.k12.tr) tarafından yürütülür.