E-Posta Kurulumu

Mobil cihazlarınıza e-posta kurulumu yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

• Ekran görüntüleri Android 7.0 Nougat ve iOS 13.4.1 versiyonlarına aittir.
  1. Cihazınızın ayarlar menüsünden Passwords & Accounts‘u seçin ve Add Account‘a tıklayın.

2. Microsoft Exchange’i seçin.

3. Email adresinizi (ad.soyad@stu.acischools.k12.tr) yazın. Description kısmına istediğiniz açıklamayı yazabilirsiniz. (Açı Mail, Okul Mail vb.)

4. Sign In diyerek ilerleyin.

5. Karşınıza gelen pencereye şifrenizi girin ve Sign in butonuna basın.

6. Bu ekranda cihazınız ile mail hesabınızın senkronize olmasını istemediğiniz özelliklerini kapalı konuma getirin. Save diyerek ayarları kaydedin ve mailinizi kullanmaya başlayın.
(Önemli Not: Contacts yani kişilerinizi açık konuma getirir ve telefonunuzla senkronize ederseniz, hesabınız silindiğinde telefonunuzda kayıtlı kişilerin numaraları da silinebilir. Bu özelliği kapalı konuma getirmenizi tavsiye ederiz.)

7. Eğer yukarıdaki adımlarda herhangi bir sorun yaşarsanız ve mail kurulumunuz tamamlanmaz ise 4. adımda Configure Manually ‘i seçerek aşağıdaki ayarları elle kendiniz girebilirsiniz.

1. Cihazınızın ayarlar menüsünden Hesaplar ve Senkronizasyon‘u seçin.

2. Otomatik Senkronizasyon‘u açık konuma getirin ve Hesap Ekle ‘yi seçin.

3. Email adresinizi (ad.soyad@stu.acischools.k12.tr) ve şifrenizi yazın. İleri seçeneğine tıklayın.

4. Sunucu ayarları sayfasını aşağıdaki şekilde doldurarak İleri deyin.

5. Kurulum tamamlandı yazısını görürseniz hesabınız artık kullanıma hazır demektir. Tamam diyerek çıkış yapabilirsiniz.

2. Microsoft Exchange‘i seçin.

3. Email adresinizi (ad.soyad@acischools.k12.tr) yazın. Description kısmına istediğiniz açıklamayı yazabilirsiniz. (Açı Mail, Okul Mail vb.)

4. Sign In diyerek ilerleyin.

5. Karşınıza gelen pencereye şifrenizi girin ve Next diyerek ilerleyin.

7 Eğer yukarıdaki adımlarda herhangi bir sorun yaşarsanız ve mail kurulumunuz tamamlanmaz ise 4. adımda Configure Manually ‘i seçerek aşağıdaki ayarları elle kendiniz girebilirsiniz.

1. Cihazınızın ayarlar menüsünden Hesaplar ve Senkronizasyon‘u seçin.

2. Otomatik Senkronizasyon‘u açık konuma getirin ve Hesap Ekle ‘yi seçin.

3. Email adresinizi (ad.soyad@acischools.k12.tr) ve şifrenizi yazın. İleri seçeneğine tıklayın.

4. Sunucu ayarları sayfasını aşağıdaki şekilde doldurarak İleri deyin.

5. Uzaktan güvenlik yönetimi sizden telefonunuzdaki güvenlik özelliklerini kontrol etmek için izin isteyecek. İzin Ver seçeneğine tıklayın.

6. Kurulum tamamlandı yazısını görürseniz hesabınız artık kullanıma hazır demektir. Tamam diyerek çıkış yapabilirsiniz.