5 saat önce

Açı İlkokul
İnternet kullanımı günlük hayatımızın ayrılamaz bir parçası. Peki çocuklarımızın interneti güvenli bir şekilde kullanması için onları nasıl yönlendirebiliriz?

Sizleri güvenli internet kullanımına ve sosyal medyanın çocuklarımız üzerine etkisine dair paylaşım yapacağımız veli sunumumuza bekliyoruz.

Ne Zaman? 🕠
28 Şubat 2019 Perşembe & Saat: 17:30-18:30

Nerede? 📌
Açı İlkokulu Sarıyer & Açı İlkokulu Akatlar

Kimler Katılabilir? 👨‍👩‍👧‍👦
3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimizin Velileri

Ne Zaman? 🕠
28 Şubat 2019 Perşembe & Saat: 17:30-18:30

Nerede? 📌
Açı İlkokulu Sarıyer & Açı İlkokulu Akatlar

Kimler Katılabilir? 👨‍👩‍👧‍👦
3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimizin Velileri

1 gün önce

Açı İlkokul

İkinci sınıf öğrencilerimiz bu dönem proje çalışmalarını “Ulaşım Araçları” temasıyla yürütecekler.

Proje çalışmalarına başlamadan önce kütüphanede ulaşım araçları ile ilgili kaynakları incelediler ve merak ettikleri alanları keşfettiler.

Bir sonraki hafta araştırma yapmak, ulaşım araçlarını görmek ve proje konularına karar verebilmek için Rahmi Koç Müzesi’ne giderek oradaki araçları incelediler.

Yeni öğrendikleri ve ilginç buldukları bilgileri not ederek gezi sonrasında arkadaşları ile paylaşma fırsatı buldular.

4 gün önce

Açı İlkokul

Bu yıl okuma-yazma sürecimizin sonunu “Okuma Bayramı” ile kutlamak istedik. 1.sınıf öğrencilerimiz alfabedeki tüm sesleri tanıdılar ve okuma-yazmayı öğrendiler. Bu vesile ile 2.sınıftaki arkadaşlarına tekerlemeler söyleyerek okuma bayramını kutladılar. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

4 gün önce

Açı İlkokul

Okul bahçıvanımız Hacı Bey, Eko Okul için söyleşiye gelerek öğrencilerimiz ile sohbet etti.

▪Laboratuvarda bulunan eskimiş ya da küçülmüş saksıları bir boy büyükleri ile değiştirdik.

▪Filizlenmiş avokado çekirdeğini ektik.

▪Bir bitkiden budama yaparak nasıl çoğaltılacağını gördük.

▪Can sularını verdik, önemini konuştuk.

▪Bunu yaparken bizim dolabımızda bulunan toprak ve torfları değerlendirdik.

4 hafta önce

Açı İlkokul

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sanat haftamızı rengarenk etkinliklerle dolu teneffüs aktiviteleriyle gerçekleştirdik.

14-17 Ocak tarihleri arasında düzenlediğimiz haftamıza, ‘Her Güne Bir Renk’ sloganıyla başlayarak, belirlenen renge ait kıyafetler giyip renk kattık.

Hafta boyunca teneffüslerde, sanat odalarının dışında kütüphane, müzik ve rehberlik odası gibi okulumuzun farklı alanlarında da öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla eğlenceli sanat çalışmaları yaptık.

Öğretmenlerimiz ise sanat haftasında Sabancı Müzesi ‘ Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek’ isimli sergiyi rehberli tur eşliğinde gezme fırsatı buldular.

Amacımız, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin eğlenceli aktivitelere katılarak sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yaratıcılıklarını geliştirmeleri ve sanatı günlük hayatlarına aktarabilmeleriydi.

Açı İlkokul

Third graders ended term 2 with their creative fairy tale pop-up booklets… The Project tied in with point of view which was one of the main objectives the third graders learned during this term. The task was for each student to pick a popular fairy tale and transform it into their very own fairy tale by telling the story from the villain’s point of view. The students thoroughly enjoyed working on these pop up booklets and couldn’t wait to take them home to their families in the end. It was a wonderful experience and just like in a fairy tale, a magical way to end the term!

3.sınıflar ilk yarı dönemi, kendi yaptıkları üç boyutlu yaratıcı peri masalı kitapları ile bitirdiler... Proje 3. sınıf öğrencilerimizin bu dönem öğrendikleri 'bakış açısı' konusu ile bağlantılı olarak oluşturuldu. Burada amaç, öğrencilerin bir peri masalı seçip ve hikayeyi kitaptaki kötü karakterin gözünden yeniden yazmasıydı. Öğrenciler bu üç boyutlu kitap yazma projesi üzerinde çok zevk alarak çalıştılar ve hikayelerini aileleriyle paylaşmak üzere eve götürmek için çok sabırsızlandılar. Bu proje öğrencilerimiz için harika bir deneyim oldu ve peri masallarındaki gibi ilk dönemi sonlandırmak için büyülü bir son oldu!

Açı İlkokul

4. Sınıflar olarak okuduğumuz ‘Vanilya Kokulu Mektuplar’ kitabını çok sevdik. Yazarı Sevim Ak’ın diğer kitaplarını incelediğimizde pek çok güzel kitap daha yazdığını keşfettik. Kütüphane dersimizde bu kitaplardan seçtiğimiz bir tanesini tanıttık ve karakter askıları oluşturduk. Sevim Ak kitapları için hazırladığımız bu çalışmalar yıl boyunca kütüphanemizde sergilenecektir. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster

Açı İlkokul

Açı dergisi için bu dönem büyük bir özveriyle sizler için araştırma yaptık ve yazılar yazdık. Dergi içerisinde göreceğiniz kitap önerileri için bir kitabevi gezisi düzenledik. Bu gezi sırasında sizlere önereceğimiz pek çok güzel kitap inceledik. Heyecanla dergimizin çıkmasını ve sizlerin eline ulaşmasını bekliyoruz. ... Daha Fazla GösterDaha Az Göster