Açı’da Sanat
Okul Öncesi
Açı Okul Öncesi programının en önemli bölümlerinden birini “yaratıcı sanat” oluşturur. Programımızdaki sanat aktiviteleri ile çocuklar hayal güçlerini geliştirirken duygularını da bu yolla ifade etmeyi öğrenirler. Yaratıcı sanatın diğer bir kolu olan “yaratıcı oyun ve drama” ise çocuğun benlik kavramının pozitif olarak gelişmesinde önemli bir yer tutar. Oyun sırasında liderlik yapmayı, gerektiğinde takip etmeyi ve sıra beklemeyi öğrenir. Ayrıca çocuklar henüz kelimelerle ifade edemediği duygularını gösterme olanağı bulurlar.
İlkokul
Sanat programımız yaş grubuna göre kademeli olarak ilerleyen, motor becerilerini desteklerken, sanat kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan bir yapı halinde planlanmıştır. 1 ve 2. Sınıflarda öğrenilen konular, 3. ve 4. sınıfların altyapısını oluşturmaktadır. Heykel, resim, seramik, baskı, duvar resimleri, mimari, insan çizimi, natürmort, portre, otoportre, mağara resimleri, kuklalar, origami, doku, ışık gölge, Venedik maskeleri, vitray, soyut resim, grafiti gibi konular yaş grubu özellikleri dahilinde sanat dersleri içinde yer almaktadır. Sanat derslerinde Türk sanatçılar dışında 1. sınıflar Jim Dine ve Monet; 2. sınıflar Edgar Degas, Georgia O’Keeffe, Wassily Kandinsky, Keith Haring; 3. sınıflar Archimboldo, Seurat ve 4. sınıflar Wassily Kandinsky, Modigliani, Klimt, Renoir ve Rousseau’yu tanırken farklı kültürlere ait sanat örneklerini inceleme fırsatı da bulurlar. Bu kazanım her yıl bir sanat galerisi, bir sanat müzesi olmak üzere 2 sanat gezisi ile de desteklenir.
Ortaokul
Ortaokul sanat programı, öğrencilerin izleyici ve uygulayıcı olarak sanatı günlük yaşantısına katan, sanattan anlayan , sanat etkinliklerine katılmaktan zevk alan, sergi gezme alışkanlığı olan bireyler olarak yetişmelerini hedefler. İlkokul sanat programında verilen temel bilgi ve beceriler ortaokulda üst seviyeye taşınır. Ortaokul Sanat Programı’nın genel hedefleri; seçilmiş sanat akımları ve sanatçılar üzerinde bilgi edinme, sanat akımları arasındaki farkları ayırt etme, denge, zıtlık, uyum, ritim, birlik, oran gibi tasarım prensiplerini öğrenme ve farklı teknik ve malzemelerle el becerilerini ve yaratıcılığı geliştirmektir.
Lise
Lise’de sanat ve müzik programları öğrencilerin tercihleri ile belirledikleri kulüp çalışmaları kapsamında devam eder.